lördag 29 mars 2008

Sol ute, sol inne

Igår sken solen från klarblå himmel, och det var en riktigt vacker dag, som gav mig vårkänslor trots snön som ligger riklig på marken. l
ä
Senast jag var till stan fick jag pärlhyacinter av min mamma. Pärlhyacinter är så vackra tycker jag, de känns så våriga och fina!

Tyvärr började de sloka redan efter ett dygn inne i vårt varma hem, men det är en annan sak...
Vi har stora fönster i både sovrum och vardagsrum, och där skiner solen in hela dagen nästan, så det blir väldigt varmt här inne soliga dagar! Skönt för en frusen människa som jag! Sedan att fönstren inte är lika stora och inte ens mitt i rummet gör mig väldigt irriterad, för vilka gardiner jag än sätter upp så ser det konstigt ut, men det är också en annan sak! :)

I vår soffa finns vita och rosa kuddar. Just nu skulle jag kunna ha det mesta i vårt hem i rosa, men det ska vara ljust rosa, inte skrikig barn-rosa.


Önskar er en riktigt skön helg!

Själv ska jag åka iväg till mina föräldrar och tvätta lite mattor, och kanske ta en tur till loppis, vi får se!

Kram på er!

onsdag 19 mars 2008

Fågelbo

Solen skiner äntligen, vägarna är torra, och jag får vårkänslor!
Allt känns underbart, och nu ska jag strax ta tag i gardinerna och byta i allrummet. Ska bli så skönt att få in lite mer vår här hemma!

Inspirerad av Ruffa började jag i helgen knåpa ihop ett litet fågelbo. Mina nerver är dock inte så långa när det gäller pyssel, så när jag hållit i kvistarna i typ två minuter, och eventuellt sagt några mindre vackra ord, kom maken och tog över. :)
"Du måste ju bygga som en fågel, ta en kvist i taget", och så började han bygga.

Så här blev resultatet!


Tuppen och hönan som vaktar sina ägg.

Måste bara få visa dessa två bilder också; ser ni! Det är soool! :)

Äggen mjukt inbäddade i fjädrar.

Nu ska jag jobba två dagar, och sen får jag påsklov! Lördag - söndag ska vi vara barnvakt åt släktens minsting som är 4 år. Han var hos oss senaste påsk också, och när han hörde att storebröderna skulle åka till mormor och morfar sa han genast: jag ringer till - & - och säger att jag kommer!

Mysigt att få ha barn på påsk, då får vi ju fixa en alldeles egen liten kastrull till honom också, så påskharen har något att fylla... :)

Många kramar!

måndag 17 mars 2008

Påsken är här

Påskveckan, stilla veckan, har börjat, och nu har påskhararna fått komma fram.

Låt mig få presentera;

Herr...

... och Fru påskhare!
l

Hand i hand står de troget bredvid varandra varje påsk.

Detaljerna på fruns kjol, spetskant och äkta linnetyg.

Ni vet väl, att den riktiga påskharen kommer först natten till söndag? På lördagkväll ställer vi en tom kastrull under sängen eller vid dörren, och någon gång under natten smyger sig påskharen in hos oss... När vi vaknar på söndagmorgon är kastrullen fylld med påskgodis!
Så har det varit ända sedan jag var liten, och traditioner håller jag hårt på! :-)

Ha en riktigt skön påskvecka!

lördag 15 mars 2008

Ingredienserna för en lyckad helg?

Maken sover efter att ha jobbat natt, och jag som är ledig idag får göra precis vad jag vill av denna dag! Ingen att ta hänsyn till, jag får bara rå om mig själv!

Vad passar då bättre än nya numren av favorittidningarna:

Lantliv och Drömhem & Trädgård

En skål med färska frukter...
H Badddräktssäsongen närmar sig... :)
lNej, egentligen är jag allergisk mot alla frukterna, men jag har ju en bättre hälft som kan njuta av dem sen när han vaknar! :)
l
Sist men inte minst, så fick jag efter många samtal till landets ena affärskedja, tag på några nystan till av garnet jag håller på att förvandla till en pläd.
Äntligen får jag, efter två veckor av garnbrist, fortsätta med virkningen!

Med på dagens "schema" finns också lite påskpynt, får se vad det blir till...

Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram!

tisdag 11 mars 2008

Längtan efter sol...

Tack alla för era snälla kommentarer om både kakfatet och cupcakes'en! :-)
Jag blir så glad för varje liten hälsning!

Mitt bloggande är inte riktigt vad det borde vara, och mycket hänger på vädret!
Har en hel del jag skulle kunna blogga om, men nu har det bara regnat de senaste dagarna, och det känns länge sedan solen sken, så bilderna blir så mörka och dystra. Då tappar jag helt enkelt motivationen!

Sticker dock in en liten bild på växthuset jag köpte i höstas nångång.

Det var en sådan sak som jag länge velat ha, men inte riktigt hittat "det rätta". En dag så stod det där framför mig, och jag plockade snabbt fram plånboken.
Väl här hemma så passade inget i det, och det stod faktiskt flera månader undangömt bakom gardinen...

Så slog det mig en dag, att tänk om man kan plocka ut fönstren ur det?
Testade förståss, och ja! Nu blev det som jag ville! :-)

Denna bild tog jag för några veckor sedan då solen sken in genom fönstret, men hade tänkt spara den till ett senare tillfälle...

Nu orkar jag dock inte med detta mörka väder längre, så jag visar den nu för att få in lite ljus och en liten, liten känsla av vår.

Den här ängeln, det senaste tillskotte i min/vår Willow Tree-"samling", fick vi när Diesel hade dött. Tanken att en ängel håller henne i sin famn känns trevlig, även om ängeln egentligen är en vänskaps-gåva!

I bakgrunden skymtar min fågelbur, som fortfarande inte kommit upp. Lovar att visa bilder när jag fått lite hjälp av maken, som i detta fall tycker det är väldigt onödigt och löjligt med en fågelbur hemma, speciellt när vi inte ens har en fågel... :-)

Ibland förstår inte karlar sig på oss kvinnor... ;-)
k
Ha en skön fortsättning på veckan, och så får vi hoppas på vackrare väder till oss allihop!

Kram på er!

måndag 3 mars 2008

Kakor på fat

Köpte för någon vecka sedan ett nytt våningskakfat.

För det första så har jag ju inga från förut ...eller hur det nu var... och för det andra, så blev jag så förälskad i det genast när jag kom in i affären, att jag omöjligt kunde gå ut utan fatet under armen.

För maken förklarade jag att "det är mycket mer praktiskt att ha flera våningsfat än olika skålar och saker, för det ryms mycket mer, samtidigt som de tar mindre plats vid dukning..." Jag måste ju (inbillar jag mig åtminstone) alltid ha en genomtänkt förklaring till varför jag köper ytterligare en sak, men faktum är, att älsklingen gillade fatet lika mycket som jag! :-)

Idag har jag bakat cupcakes a' la Villa hemmet, så nu fick jag ju något att ställa på fatet också för fotografering... :-)

Smarriga cupcakes med blåbärsfyllning.

Lite grå-aktiga bilder... Jag längtar så efter sol!

Tycker det ser lite härligt gammaldags ut med sitt "spetsmönster", precis min stil!

Nu väntar jag bara på att vi ska få ha kalas eller någon annan bjudning, så jag får användning för fatet!

Önskar er alla en riktigt skön vecka!

Kramis!